Tiedemyönteinen Juha otti koronarokotteen

Tiedemyönteinen Juha, 35-vuotta, otti koronarokotteen kotikunnassaan Kurikassa. Juhalle oli alusta asti selvää, että rokote otetaan koska tiede puoltaa rokotteen ottamista hyvin vahvasti. Rokottaminen kävi helposti ilman ajanvarausta.

– Olen aina ollut vahvasti tiedemyönteinen ja luen paljon uutisia. Myös Ylen uutisissa kehoitettiin ottamaan rokote, joten tottakai sen myös otin.

Oletko aina ollut tiedemyönteinen, vai aloitko tiedemyönteiseksi vasta koronan myötä?

– Olen kyllä tieteestä aina pitänyt, tosin en ole mikään tiedemies vaan tavallinen maataloustyöntekijä. Jonkin verran tunnen traktorien ja työkoneiden tekniikkaa, mutta siihen varsinainen tieteen tekeminen omalla kohdallani jää. Luotan kyllä muiden tekemään tieteeseen.

Koronarokotteen lupahakemus kuitenkin kiirehdittiin nopeutetusti läpi, ja rokote on yhä koevaiheessa. Pelottaako tällainen meneillään oleva ”kenttätesti” ja pelottavatko rokotteesta mahdollisesti seuraavat haittavaikutukset joita ei vielä tunneta?

– Luotan siihen, että tutkijat tekivät nopeutetussa aikataulussa työnsä hyvin, eivätkä hutiloineet. Normaalisti luvan saaminen voi kestää jopa 10 vuotta kaikkine testeineen, mutta nyt fokus oli varmasti tässä rokotteessa. Myös Maikkarilla Hanna Nohynek sanoi, ettei ole syytä huoleen. Mahdollisista haittavakutuksista en osaa sanoa, minulle ei ainakaan vielä ole mitään tullut. En usko, että tiedemiehet olisivat rokotetta kaikille suositelleet mikäli siinä olisi joitain piileviä haittavaikutuksia.

Kyseessä on kuitenkin ensimmäinen rokote uudella mRNA-tekniikalla ja rokotekuolemia on Suomessakin tutkinnassa jo 121 kappaletta. Eikö tämäkään yhtään huoleta?

– Ei, luotan auktoriteetteihin niin paljon, että ulkoistin huolehtimisen heille. Uskoni tieteeseen on niin vahva, että luotan kaiken menevän hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *