Kulkutautimyönteinen Heikki ei ottanut koronarokotetta

Tapasimme kulkutautimyönteisen Heikin, 33 vuotta, kotipaikkakunnallaan Kempeleessä. Heikki on ollut kulkutautimyönteinen koko ikänsä.

– Edes sikapiikkiä en aikoinaan ottanut, vaikka hysteria oli silloinkin päällä ja sitä suositeltiin. Jälkeenpäin olen havainnut tutkimuksista joiden mukaan sikapiikki olisi yhteyksissä autoimmuunisairauksiin kuten keliakiaan jo tiedetyn narkolepsian lisäksi. Ainakin nuo ovat kovasti lisääntyneet viime vuosina.

Oletko ollut kulkutautimyönteinen koko ikäsi, vai vasta näiden uusien rokotteiden tultua?

– Luultavasti koko ikäni. Ajattelen, ettei kehooni ole tarkoitettu ylimääräisiä myrkkyjä, ja toisaalta parhaan immuniteetin yleensä saa sairastamalla taudin reilusti pois. Viime vuosina kulkutaudit eivät ole kuitenkaan kohdalleni juurikaan osuneet, aika terveitä vuosia olen saanut viettää.

Koska olet kulkutautimyönteinen, tiedostatko olevasi vaaraksi muille etenkin nyt koronan aikaan?

– En, sillä en ole vaaraksi kenellekään sen kummemmin kuin rokotetutkaan. En ymmärrä hinkua ajaa koronapassia tänne kun otetaan huomioon, että koronaa voivat yhtä hyvin levittää myös rokotetut. Mikä siis on tällaisen passin funktio ja mikä on se ongelma jonka se ratkaisee? Oma asiansa on tietysti sekin, kuka yrittäjä haluaa vapaaehtoisesti tällaisen natsipassin ottaa käyttöönsä ja karsia asiakkaita pois? Tämä kaikki vaikuttaa suoraan sanottuna järjettömältä.

Terveisesi niille jotka harkitsevat yhä ottavatko rokotteen vai eivät?

– Miettikää asiaa rauhassa itse. Vaikka me suomalaiset olemme helposti auktoriteeteille näyristyviä, kannattaa miettiä mikä on tärkeintä ja mitkä ovat todennäköisyydet eri skenaarioihin. Tällä tarkoitan sitä, että jos olet työikäinen, selviytymisprosenttisi koronasta on todennäköisesti liki 100%, ja toisaalta koronarokotteeseen on Fimean tuoreen raportin mukaan kuollut 121 henkilöä. Jokaisen on hyvä pohtia omalta kohdaltaan kannattaako mahdollinen rokotteen pitkäaikainen haittavaikutus ottaa vastaan. Rokotetekniikkahan on kokonaan uusi ja sen testivaihe on vasta nyt menossa. Vasta heinäkuussa haittavaikutuslistalle lisättiin sydänpussi- ja sydäntulehdukset, kuka tietää tuleeko näitä myöhemmin lisää?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *