Vihreä farssi ja Kepu pettää aina

Eduskunta teki tänään historiallisen päätöksen, kun se äänesti lakia rikkoneen ulkoministeri Pekka Haaviston(Vihreät) luottamuksen puolesta. Aikaisemmin ministerin paikalta on jouduttu eroamaan muun muassa yksityiselämään liittyvien tekstiviestien vuoksi, ja vain vähän aikaa sitten Keskustan Katri Kulmuni erosi koulutusmaksujen kilpailutusepäselvyyksien vuoksi. Edellä mainitut olivat pieniä rikkeitä, mutta on kuitenkin historiallista, että nyt lakia rikkonut ministeri saa jatkaa tehtävässään.

Sanna Marinin(SDP) hallitus on kerännyt medialta kehuja, mutta on vaikea muistaa tällaista poliittista sekoilua menneiltä hallituksilta. Kaiken kruunasi se, että Marin uhkasi laittaa Perustuslakivaliokunnan kuriin. Siis tahon, jota ei ohjata poliittisesti vaan juridisesti. Perustuslakivaliokunnan johtoon ollaankin näin ollen siirtämässä entistä pääministeri Antti Rinnettä(SDP) joka aikaisemin erotettiin pääministerin tehtävästä luottamuspulan vuoksi. Eihän tätä uskoisi kukaan, ellei tämä olisi totta! 🙂

Vasemmistopuolueiden ja niiden kannattajien suusta on usein kuulunut kuinka äärioikeisto tuo mukanaan fasismia, mutta nyt näyttää siltä että fasismi tulikin maahamme toiselta laidalta. Lait venyvät ministerin määrittämien tarpeiden mukaan, lakia rikkovat nauttivat hallituksen luottamusta ja juridisesti toimiva elin uhataan ”hoitaa kuntoon.” Kaiken kukkuraksi suhmurointi yritettiin vielä peittää tekaistulla uutisella kuinka äärioikeisto olisi Maria Ohisalon(Vihreät) ja valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen kintereillä. Poliisi on kuitenkin myöhemmin kertonut, ettei kumpaankaan olisi kohdistunut konkreettista uhkaa.

Kepu pettää aina

Otsikko on vanha fraasi, joka osoittautuu todeksi kerta toisensa jälkeen. Tällä kertaa Keskusta vain pettää omien kannattajiensa lisäksi koko Suomen kansan olemalla nykyisen hallituksen aisankannattajana. Tänäänkin Keskusta äänesti hallituksen vaatimuksen mukaisesti lakia rikkoneen ministeri Haaviston(Vihreät) puolesta, mutta sen jälkeen teatraalisesti ilmoitti kuinka tilanne oli epämiellyttävä. Keskustasta nähtiin kannanottoja kuinka he eivät hyväksy lainvastaisesti toimivaa ministeriä, mutta kuitenkin samaan aikaan äänestivät luottamuksensa puolesta. Melko ristiriitaista?

Keskustan maine ja kannatus on tämän hallituskauden aikana mennyt tyystin, ja siitä se saa kiittää vasemmistolaista johtoaan. Mitä todennäköisimmin puolue tulee kuntavaaleissa kokemaan ennennäkemättömän vaalitappion. Niin erikoiselta kuin se kuulostaakin, tällä hetkellä Keskustan ainoa toivo luottamuksen palautumiseen olisi kaivaa esiin vanha kunnon Paavo Väyrynen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *