Perussuomalaiset gallupkärkeen – miksi Keskusta ei reagoi?

Yle julkaisi juuri tuoreen puoluekannatusmittauksen jonka mukaan kärkipaikan on ottanut vahvaa nousua tekevä Perussuomalaiset. Tämä on saanut vihervasemmistolaiset hallituspuolueet eli SDP:n, Vihreiden, Vasemmistoliiton ja Keskustan kuhisemaan sosiaalisessa mediassa.

Sen sijaan, että nämä hallituspuolueet arvostelevat Perussuomalaisten politiikkaa, heidän tulisi keskittyä siihen millaisia päätöksiä hallituksessa tekevät. Nyt nähty linja kerää selvästi ääniä Perussuomalaisille, ja tämä taas puolestaan tarkoittaa sitä että hallituspolitiikalla ei ole kansan tukea.

Ja miksi olisikaan, kun hallituksen viimeaikaiset toimet ovat kuin suoraan hölmölästä ja kurittavat koko Suomea kollektiivisesti. Esimerkiksi EU-tukipaketti, joka kyhättiin kasaan koronapaketiksi naamioituna on Suomelle äärimmäisen huono. Suomi maksaa EU:lle 6,6 miljardia ja saa takaisin 3,2 miljardia. Eikö olisi järkevämpää investoida tuo 6,6 miljardia oman maan tukemiseen ja otaa koko hyöty paketista irti? Hallituksen mukaan tämä paketti tulee kasvattamaan Suomen vientiä, mutta tästähän ei ole mitään takuita. Mikään ei sido esimerkiksi Italiaa ostamaan Suomelta jatkossakaan yhtään mitään.

Toinen asia joka koskettaa etenkin hallituspuolue Keskustan ydinaluetta on turvetuotannon lakkautus. Kuten aikaisemmin kirjoitin, nykyään energia tuodaan ulkomailta laivoilla Suomeen, jolloin sekä rahat että työpaikat siirtyvät ulkomaille. Kotimainen turvetuotanto on ajettu alas ja yrittäjät jätetty velkavuoren päälle selviytymään. Sitä se luonnon pelastaminen teettää.

Erityisen kiusallinen tilanne on hallituspuolue Keskustalle. Keskustan kannatus putoaa jatkuvasti, koska puolue on hallituksessa avainasemassa siinä mielessä, että se pystyy tarvittaessa kaatamaan koko hallituksen. Keskustan äänestäjät ovatkin joutuneet nielemään pettymyksen kyyneleitä kun heidän puolueensa toimii tällä hetkellä kumileimasimena hallituksen tuhoisille päätöksille.

Keskusta on hyväksynyt muun muassa turvetuotannon alasajon joka koskee luonnollisesti juuri maaseutua ja on isku sen elivoimaisuudelle. Lisäksi polttoaineveroa korotettiin joka vaikuttaa pitkien välimatkojen maaseutuun kaikkein eniten. Maaseutu on jäämässä täysin paitsioon sillä aikaa kun Keskusta toimii vihervasemmiston aisankannattajana. Silti tilanteeseen ei ole herätty puoluejohdossa, vaikka vähäinenkin kannatus sulaa käsiin.

Tulevat kuntavaalit ovat Keskustalle erittäin tärkeät, sillä kuten on nähty PS vie sen kannatajia maaseudullakin. Tämä on luonnollista, sillä äänestäjät eivät ole niin tyhmiä kuin Keskustan puoluejohto odottaa heidän olevan. Sadut EU-rahan jakamisesta maaseudulle eivät uppoa, kun kansa tietää että ne ovat omia rahojamme joista saamme takaisin vain osan.

Toivon, että kuntavaalien jälkeen Keskusta katsoo peiliin ja alka toimimaan jälleen äänestäjiensä puolesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *