Toimittaja pääsi EU:n salaiseen neuvotteluun arvaamaalla PIN -koodin

Tietoturva on EU:ssa melko surkealla tasolla, jos pelkällä arvailulla joku pääsee kokouksiin mukaan. Tämä lisää epäilyjä myös sille, että mitä kaikkea esimerkiksi Yhdysvallat, Venäjä tai Kiina ovat pystyneetkään vakoilemaan aikojen saatossa EU:n kokouksista.

Heräsi myös mieleen, kuinka tietoturva ja ohjelmistot on hoidettu EU-tasolla. Ovatko etätyökalut Eurooppalaisia vai onko ne ostettu esim Yhdysvaltalaisilta yrityksiltä. Näin korkealla tasolla olevissa kokouksissa pitäisi käyttää omia järjestelmiä minkä lähdekoodiin ei EU:n ulkopuolisilla valtioilla olisi pääsyä. Kokouksissa pitäisi myös käyttää vahvaa tunnistautumista.

Nykyään Microsoft Teams on useilla tahoilla käytössä, mutta esim. Google tai Amazon eivät käytä Teamssia vaan heillä on omat tuotteensa. Tämä mielestäni kertoo osittain siitä, että isot jätit eivät luota täysin toisiinsa vaan jokainen käyttää omaa tuotettaan ja omilla servereillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *