Epäsuosittu mielipide etäpalavereista ja etätyöstä – oletko samaa mieltä?

Koronan toinen aalto on nyt tosiasia ja se tarkoittaa sitä, että etätyöt etäpalavereineen tulevat jatkumaan kenties ainakin ensi kesään saakka. Monissa työyhteisöissä, myös omassani, kuulee paljon kuinka etäpalaverit ovat ikäviä ja ihmiset kaipaavat kanssakäymistä keskenään. Henkilökohtaisesti olen tästä eri mieltä, etäpalaverit ovat kaikella tapaa parempia.

Ensinnäkin nykyiset tekniset työkalut, esimerkiksi Teams ovat sen verran kehittyneitä, että teknisiä ongelmia esiintyy todella harvoin ja useimmiten ne ovat käyttäjävirheitä. Näytön jakaminen ja esitysten pitäminen on todella yksinkertaista. Normaalisti palaverissa istutaan saman pöydän ääressä ja katsellaan samoja asioita videotykiltä ja keskustellaan.

Ainakin itse pystyn keskittymään paremmin kun osallistun palavereihin mahdollisimman mukavasti omalta kotisohvalta tai sängysssä makoillen, pystyn keskittymään käsiteltävään asiaan täysin eivätkä ajatukset karkaa epäolennaisuuksiin. Lähipalaverissa saatan esimerkiksi kiinnittää huomiota liiaksi muiden ulkonäköön tai esimerkiksi erikoiseen vaatevalintaan. Nämä häiriötekijät ovat etäpalavereissa poissa.

Normaalitkin työt onnistuvat hyvin kotoa käsin. Tietokoneen saa kiinni suureen televisioon ja puhelut sekä sähköpostit kulkevat kuten ennenkin. Tärkeää onkin kiinnittää erityistä huomiota siihen, että informaatio liikkuu kaikille sidosryhmille ja myös takaisin päin kun läsnäolo työpaikalla ei ole mahdollista.

Työmatkat ovat etätyössä lyhyitä, sillä heti päivän päätyttyä huomaankin olevani jo valmiiksi kotona. Luontokin pelastuu kun ihmiset eivät ajele aamuisin ja iltapäivisin jonottamaan teiden päälle. Viikossa säästyy monta tuntia aikaa järkevämpään toimintaan kuin autossa istumiseen.

Loppujen lopuksi on hyvä muistaa että ihmiset ovat erilaisia. Siinä missä itse olen hieman introvertti enkä tarvitse muiden ihmisten läheisyyttä, toiset saattavat ottaa etätyöskentelyn tästä syytä hyvinkin raskaasti. Omaan työtehooni etäily on kuitenkin vaikuttanut vain positiivisesti ja toivon että tätä jatketaan vielä koronan jälkeenkin.

Mitä mieltä sinä olet etätöistä? Kirjoita kommentti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *